Klonga Nikolett
Telefon: +36 30 474 9087
Cím: 1191 Budapest, Bethlen Gábor utca 40. 6. emelet 601.

Orvosi és sport megoldások

Az LPG technika az orvoslásban


Az LPG technika az LPG eszközökkel a szövetek mobilizálását célozza. Az LPG Louis Paul Guitay, a terápiás masszírozó készülék feltalálójának nevét jelöli.
Louis Paul Guitay egy autóbalesetet követően visszamaradt hegeit a szöveteket mobilizáló, ún. „Skin Fold Rolling” kezelést kapott. Számos kezelés után Louis Paul Guitay változást tapasztalt a Skin Fold technikában, mivel minden orvos más-más manőverekkel, eltérő ideig kezelte. Ekkor született meg az a szándék, hogy a módszert konzisztenssé és megismételhetővé tegye a vákuum segítségével, amely kezelés közben megemeli a bőrt és azt két motorizált henger segítségével masszírozza.

Az LPG technika szabadalmaztatott módszer, amely során a készülék kezelőfeje hullám formájában beszívja a bőrt, majd elengedi azt. A motorizált hengerek különböző sebességgel, egymástól függetlenül, azonos vagy ellentétes irányban mozognak, a bőr állapotától függően. A program intenzitása személyre szabható. A készülék intelligens szoftvere segítségével a program intenzitása a szövetek jellegzetességeinek és a kezelés céljának figyelembe vételével személyre szabható.

 

Azok a terapeuták, akik a Cellu M6 gépet eredményesen alkalmazták nők hátfájásának kezelésére, azt tapasztalták, hogy ezeknél a pácienseknél a hátfájás csökkenése mellett a cellulit (narancsbőr) állapota is szépen javult. Az elért javulás olyan jelentősnek bizonyult, hogy Louis Paul Guitay a terápiás alkalmazási mód mellett célzottan a cellulit kezelésére kezdte ajánlani a készüléket. Ehhez kapcsolódóan az LPG egy fiziológiai és patológiai adatokon alapuló, sajátos módszertant dolgozott ki a következő tartalommal:

•    Globális módszertan, amely során a törzs masszírozásával a medencetáji és
      hasi keringés javulása érhető el
•    Szövetek mobilizálása meghatározott manőverekkel, amelyek az
      érrendszerre, a nyirokrendszerre és a vérkeringésre hatnak, mivel ezek
      érzékenyen reagálnak a környező szövetek mozgására
•    Szabályozott szívóerő a szövetek érzékenységének és vastagságának
      megfelelően
•    Megszakítás nélküli, átlagosan tizennégy (hetente két) alkalomból álló
      kezeléssor, 35-45 perces kezelésekkel.


Alkalmazások az egészségügy és sport területén

Az Endermologie módszer a kötőszövet kezelésének tudománya. Áttörően új egészségügyi berendezés az emberiség szolgálatában. Az LPGR készülék lehetővé teszi a szövetek oly mélységű stimulációját, mely korábban a szakemberek számára elképzelhetetlen volt. Több éves fejlesztés eredménye a forgó hengeres eljárás, mely képes a kötőszövetet minden irányban megmozgatni, és helyrehozni azokat az elváltozásokat, melyek a szöveteket érték. A kezeléshez a szövet sajátságainak megfelelő programot választhatjuk ki. A kezelőfej motorizált hengerei negatív nyomást alkalmazva mozgatják át a szöveteket. A hengerek egymástól függetlenül is meghajthatók, forgási sebességük változtatható. A kezelendő szöveti problémának megfelelően személyre szabott kezelést biztosítanak. A kezelés számos, a kötőszöveteket ért problémára korábban nem létező megoldást nyújt.
A kezelés formálja a testet, kezeli a narancsbőrt, az izom és ízületi fájdalmakat, javítja a keringést, a sportteljesítményt, a közérzetet.

ORVOSI MEGOLDÁSOK

•    Nyirok ödéma
•    Sebhelyek (hegek, forradások)
•    Égési sérülések
•    Fibrozis
•    Fibromyalgia 
•    Műtétek előtti és utáni kezelések
•    Rehabilitáció


 
Klonga Nikolett
Telefon: +36 30 474 9087
Cím: 1191 Budapest, Bethlen Gábor utca 40. 6. emelet 601.